Life-coaching

Naar de beste versie van jou
Maak een afspraak

Life-Coaching

Soms loopt je leven niet zoals je graag zou willen. Misschien loop je steeds tegen dezelfde patronen aan of heb je het gevoel niet vooruit te komen.
Met coaching helpen we je richting te geven aan je leven. Samen met jou werken we aan het ontdekken van jouw talenten, kwaliteiten en mogelijkheden.
Erik of Monique loopt een stukje met je mee op jouw levenspad. Onderweg ontdek je hoe het anders kan.
Life-coaching kan worden ingezet als je problemen ervaart in de volgende levensgebieden leven, liefhebben, werken en verwerken. 

Leven

In elke fase van je leven komen er mooie vragen naar boven. Wat wil ik? Wat moet ik? Kan ik zo doorgaan of moet het anders? Ben ik wel met de juiste dingen bezig? Zou ik niet eens….?
Vaak weet je het antwoord op de vraag al lang. Maar is het lastig om dat onder ogen te zien. Of blokkeer je het zo hardnekkig dat je het niet eens meer hoort. En zo kun je jaren doorsukkelen, met dat vervelende knagende gevoel op de achtergrond. Door bewust stil te staan bij wat je bezighoudt en het de ruimte te geven, maak je de kans groter dat je het antwoord kunt horen.

In de coachingssessies gaan we in op jouw specifieke situatie. Het werken met een coach geeft inzichten en laat je herkennen waar jouw angst of blokkade vandaan komt. Loslaten en er een andere reactie of ander gedrag voor in de plaats zetten, is de volgende stap. Zo gooi je een stuk onnodige ballast van je schouders, waardoor je je vrijer, losser en energieker gaat voelen.

Liefhebben

Vaak heb je hoge verwachtingen van je partner. Het is degene die jou liefheeft en begrijpt. Waar je je gevoelens mee deelt en je tijd mee doorbrengt. En met wie je je sexualiteit beleeft en eventuele kinderen groot brengt. Het is nogal wat.

Soms lukt het en leef je samen nog lang en gelukkig. Vaker blijkt de liefde niet zo sprookjesachtig en is er werk aan de winkel. Relaties gaan door verschillende fasen. Of je nu zoekende bent naar een relatie, aan het begin staat van een leven samen, al lang samen bent of al zo ver om afscheid van elkaar te nemen: wij lopen graag een stukje in het proces met je mee. Afhankelijk van je hulpvraag en het doel, doorloop je het traject individueel of samen met je partner.

Werken

Iedereen probeert zijn kwaliteiten en talenten op een zinnige manier in te zetten. Voor een goed doel, met leuke collega’s in een gezonde werkomgeving. Vreugdevol werk. Op die manier is het lang vol te houden en een waardevolle invulling van het dagelijks bestaan.

Het blijkt echter vaak een wankel evenwicht. Collega’s zijn niet altijd leuk, leidinggevenden of het geven van leiding al evenmin. Het werk dient niet altijd een hoger doel. De werkdruk is hoog, de omstandigheden zwaar en de keuze tussen werk of privé is soms lastig. Voor je het weet ga je ten onder aan stress of beland je in een burn-out.

In de coachingssessies gaan we in op jouw specifieke situatie. Samen met Erik of Monique werk je aan het herstel van de balans.

Verwerken

Verdriet, verlies, ziekte of een traumatische gebeurtenis verwerken is niet eenvoudig. Iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om. De één wordt hyperalert, een ander vooral bang en onzeker. Sommigen duwen alle emoties weg en gaan vooral doen. En anderen, hoe gek het ook klinkt, komen er steviger en bewuster uit te voorschijn.

Het verwerken, van welk soort trauma dan ook, kost tijd. Het vraagt begrip en liefdevolle aandacht. Je hoeft het niet alleen te doen. Wij ondersteunen je graag in dit proces. Vanuit onze eigen ervaringen helpen we je stappen te maken naar heling en acceptatie. Waarbij we altijd uitgaan van jouw specifieke situatie. 

Maatwerk

Jij bent uniek en daarom is ook jouw coachingstraject uniek. De sessies worden aangepast aan jouw behoeften. Welke methoden worden ingezet hangt af van jouw hulpvraag en wat we onderweg tegenkomen. 

Het traject

Na de kennismaking starten we het traject met een uitgebreide intake. Daarin vertel jij jouw hulpvraag. We gaan direct aan de slag om jouw doel helder te krijgen. Daarna volgen over het algemeen nog zo’n 4 tot 6 sessies, waarin we het traject afronden.

De coach

Life-coaching kan worden begeleid door Erik van den Meerendonk of Monique de Boer.

“Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
Ontspanning is wie je werkelijk bent”

Wat levert Life-coaching je op?

Na een coachingstraject sta je sterker in je schoenen.
Je weet beter wat je wilt en wat wel of niet werkt voor jou.
Je bent in staat om de voor jou goede keuzes te maken.
Hierdoor ervaar je meer zelfvertrouwen en neemt je levensplezier toe.

Kom kennismaken

Ben je benieuwd of Life-coaching iets voor je is?
En wat wij voor je kunnen betekenen?
Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Dit gesprek duurt maximaal 3 kwartier en is gratis en vrijblijvend.

Ervaringen van cliënten

Erik heeft een heldere, pragmatische aanpak met realiteitszin en humor. Hij laat je de grote vragen vertalen naar oplossingen binnenin, dicht bij je zelf.
.
.

Remko

Monique heeft een hele heldere en goed gestructureerde manier van coachen. Ze heeft een open blik, een groot empatisch vermogen en confronteert waar nodig. Bijzonder is haar vermogen om moeilijke en pijnlijke onderwerpen heel nuchter te benaderen, waarbij ze een milde vorm van humor inbrengt. 

Elisa