De Weg naar Vrijheid

Leven zonder belemmeringen
Maak een afspraak

De Weg naar Vrijheid

De Weg naar Vrijheid laat de ontwikkelingsfasen zien die wij doormaken als we groeien van kind naar volwassene. De weg loopt langs 7 thema’s: veiligheid, verbinding, zelfstandigheid, ik en de ander, intimiteit, verantwoordelijkheid en vrijheid. Door deze weg letterlijk te lopen (op een mat), ervaar je waar je beschadigingen of tekorten hebt opgelopen. Deze kunnen je als volwassene belemmeren  om je leven voluit te leven.

Tijdens het lopen van De Weg naar Vrijheid komen we ook langs de kernverlangens. Dit zijn basisbehoeften die ieder kind hoort te ontvangen. De 12 kernverlangens zijn acceptatie, aanmoediging, bevestiging, begrip, bewondering, erkenning, geruststelling, goedkeuring, veiligheid, vertrouwen, respect en waardering. Wanneer je als kind ergens een tekort oploopt, heeft dat direct invloed op jouw verdere ontwikkeling.

Het lopen van de Weg naar Vrijheid biedt je de kans jezelf beter te leren kennen en te begrijpen. Het is een ontwikkelingsweg waarbij je oude pijn heelt. Daarnaast leer je aan jezelf te geven wat je tekort bent gekomen. Een prachtige stap in jouw persoonlijke groei.

Wat is De Weg naar Vrijheid?

De Weg naar Vrijheid is gebaseerd op het Enneagram. De stappen in het ontwikkelingsproces corresponderen met de punten op de cirkel van het Enneagram. Door letterlijk plaats te nemen op de mat en de ontwikkelingsroute te lopen breng je iets in beweging in jouw systeem.

Maatwerk

Jij bent uniek en daarom is ook jouw Weg naar Vrijheid uniek. De sessies worden aangepast aan jouw behoeften. Welke methoden ik onderweg inzet hangt af van jouw hulpvraag en wat we onderweg tegenkomen. 

Het traject

De Weg naar Vrijheid duurt gemiddeld zo’n 3-5 sessies van 1 1/2 uur.

De coach

De Weg naar Vrijheid wordt begeleid door Monique de Boer.

“Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
Ontspanning is wie je werkelijk bent”

Wat levert De Weg naar Vrijheid je op?

Met de Weg naar Vrijheid zet je een prachtige stap in je persoonlijke ontwikkeling.
Het leert je jouw eigen verlangens te kennen en te vervullen.
Het helpt je belemmeringen, die jouw groei in de weg staan, op te ruimen.
Onbewuste spanning verdwijnt.
Je voelt je vrij!

Kom kennismaken

Ben je benieuwd of De Weg naar Vrijheid iets voor je is en wat ik voor je kan betekenen?
Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Dit gesprek duurt maximaal 3 kwartier en is gratis en vrijblijvend.

Ervaringen van cliënten

Monique is liefdevol, inuïtief en een goede luisteraar. Ze weet de juiste vragen te stellen die je tot nadenken aanzetten. 
De therapievorm die ze inzet om blokkades op te lossen zijn zeer effectief en verhelderend. Na een afspraak bij Monique ga je met veel nieuwe inzichten weer naar huis.
Iedereen die vastloopt of niet begrijpt waar de emoties vandaag komen, die je tegen houden de volgende stap te zetten, is bij Monique aan het goede adres.

Yvette

Monique heeft een hele heldere en goed gestructureerde manier van coachen. Ze heeft een open blik, een groot empatisch vermogen en confronteert waar nodig. Bijzonder is haar vermogen om moeilijke en pijnlijke onderwerpen heel nuchter te benaderen, waarbij ze een milde vorm van humor inbrengt. 
.
.
.

Elisa