Yin Yoga XL

Een extra lange Yin Yoga les
Aanmelden

Yin Yoga XL

Yin yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga en zorgt voor een diepe lichamelijke ontspanning en meer rust in je hoofd. Deze vorm van yoga bestaat met name uit zittende en liggende houdingen. De houdingen bij yin yoga worden langere tijd vastgehouden en zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel, ligamenten en gewrichten. Yin yoga is voor iedereen geschikt, maar vooral ook voor mensen die veel zittend werk doen of spanningsklachten ervaren in hun lichaam.

Thema: Verstillen & Vertragen
Dag & tijd: zondag 23 januari a.s. van 10.30 tot 12.00 uur
Docent: Heidi Rooijakkers

Tijdens deze heerlijke, extra lange yin les gaan we op zoek naar de stilte in onszelf. Door bewust contact te maken met het lichaam, wordt de ademhaling rustiger en de geest stiller. In deze Yin XL les zal de nadruk liggen op houdingen die ons helpen naar binnen te keren en de rust op te zoeken.

Thema: Verbinden & Vertrouwen
Dag & tijd: zondag 27 februari a.s. van 10.30 tot 12.00 uur
Docent: Heidi Rooijakkers

Op deze zondagochtend midden in de winter kun je even helemaal de tijd nemen voor jezelf. Tijdens deze extra lange yin les staat het wortelchakra centraal. Als dit chakra in balans is, dan voel je je geaard, stabiel, veilig en verbonden met je lichaam. Dat geeft een gevoel van stevigheid en vertrouwen.
In deze yin xl les zal de nadruk dan ook liggen op houdingen die ons helpen om goed te aarden en contact te maken met ons lichaam.

Thema: Yin Flow
Dag & tijd: zaterdag 5 maart a.s. van 10.45 tot 12.15 uur
Docent: Martine Hokken

Een Yin Flow les heeft een rustig tempo waarin Yin Yoga stretches worden afgewisseld met versterkende, revitaliserende en meer actieve yogahoudingen.
De les begint met ademhalingsoefeningen en een zachte warming-up, gevolgd door wat meer kracht opbouwende houdingen in combinatie met Yin Yoga houdingen. Zachte oefeningen om bewust te kunnen zijn in het moment, daarnaast werkt het positief op het bindweefsel, de organen en gewrichten en eindigt met ontspanning. De Yin Flow les is een leuke manier om je dag mee te beginnen, uitgestrekt en in contact met jezelf.

Thema: Rust & Ruimte
Dag & tijd: zondag 27 maart a.s. van 10.30 tot 12.00 uur
Docent: Heidi Rooijakkers

Op deze zondagochtend in het begin van de lente kun je even helemaal de tijd nemen voor jezelf. De lente staat voor reiniging, vernieuwing en groei van energie. Lente is de tijd om op te schonen, je grenzen te verkennen en weer meer naar buiten te treden. Het is dus een belangrijke tijd om extra aandacht aan jezelf te geven en goed voor jezelf te zorgen. Tijdens deze heerlijke, extra lange yin les gaan we op zoek naar de rust en ruimte in onszelf om goed te voelen wat we de komende tijd nodig hebben. Hierdoor ga je met vernieuwde energie naar huis.

Kosten:

Workshop á €25,00 of 2 strippen/lessen van strippenkaart/abonnement.

“Yoga is not about being good at something
It’s about being good to yourself”