Yoga & Pasen

Ontspannen & genieten op 2e Paasdag
Aanmelden

Yoga & Pasen

Op 2e Paasdag ben je welkom om te komen ontspannen en genieten. Er staan deze ochtend twee bijzondere lessen op het programma.

Je kunt de lessen los volgen of kiezen voor een mini yoga retreat en beide lessen meedoen. In dat geval staat er tussen de lessen een heerlijke smoothie voor je klaar.

9.30 uur: Yin Yoga XL Lente
Tijdens de Yin XL Lente gaan we je lichaam openen en klaar maken voor de komende lente. De winter eruit strekken, je lijf weer aanzetten en je mindset laten groeien en bloeien.
Alles wat je in de lente zaait, zal je in de zomer en herfst oogsten. Dus een belangrijke tijd om eens extra aandacht aan jezelf te geven en goed voor jezelf te zorgen. Goed te voelen welke kant je op wilt en wat er nu belangrijk is voor jou. Dus laten we de natuurlijk aanwezige lente energie gebruiken om een leven voor onszelf te creëren waar we gelukkig, vitaal en vol energie van worden.

Yin yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga die zorgt voor een diepe lichamelijke ontspanning en meer rust in je hoofd. Deze vorm van yoga bestaat met name uit zittende en liggende houdingen. De houdingen bij yin yoga worden langere tijd vastgehouden en zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel, ligamenten en gewrichten. Yin yoga is voor iedereen geschikt, maar vooral ook voor mensen die veel zittend werk doen of spanningsklachten ervaren in hun lichaam.

11.30 uur: Yoga Nidra & Klankschalen
Op deze 2e Paasdag staat een speciale Yoga Nidra op het programma. De diepe ontspanning zal worden begeleidt door klankschalen en andere etnische instrumenten.

Yoga Nidra, ook wel yogaslaap genoemd, is een yogavorm waarbij je in een diepe staat van ontspanning gebracht wordt. Je volgt de stem die je leidt door de visualisaties en ademoefeningen. Tijdens de sessie slaap je niet maar blijft je geest alert terwijl je lichaam in diepe rust is. Je bewustzijn komt tussen waken en slapen in met alle aandacht voor luisteren en voelen.

Je brengt de les door liggend op een matje en je hoeft niets anders te doen dan de stem te volgen en je over te geven aan totale ontspanning.

De ontspanning in Yoga Nidra is heel diep en staat gelijk aan 3-4 uur slaap. Yoga Nidra zorgt voor een beter contact met je zelf en kan je helpen in periodes van stress, vermoeidheid of slecht slapen.

Tip: omdat je stil ligt en ontspant kun je het koud krijgen. Trek daarom warme kleding aan en neem een dekentje mee. Wil je extra comfortabel liggen neem dan een wat dikker matje en een kussentje mee.

 

Kosten:

Per les: €25,00 of 2 lessen van je tegoed
Wanneer je beide lessen volgt is een heerlijke smoothie inbegrepen

“Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
Ontspanning is wie je werkelijk bent.”