Yoga Nidra

Minder stress, beter slapen, meer ontspannen
Aanmelden

Yoga Nidra

Yoga Nidra, ook wel yogaslaap genoemd, is een yogavorm waarbij je in een diepe staat van ontspanning gebracht wordt. Je volgt de stem die je leidt door de visualisaties en ademoefeningen. Tijdens de sessie slaap je niet maar blijft je geest alert terwijl je lichaam in diepe rust is. Je bewustzijn komt tussen waken en slapen in met alle aandacht voor luisteren en voelen.

De les begint met ontspanningsoefeningen aangevuld met bijvoorbeeld een meditatie, mantra of kaartje trekken, afhankelijk van het thema van de les.

Yoga Nidra & Klankschalen
Door de trilling van de klankschalen en andere etnische instrumenten wordt het lichaam gestimuleerd los te laten en verdiept de ontspanning zich nog meer.
Contra indicatie: deze les is niet geschikt als je zwanger bent, een pacemaker hebt, bij epilepsie en/of ernstige psychische klachten.

Yoga Nidra & Aroma
Er wordt ter ondersteuning gebruik gemaakt van pure essentiële olie. Dit zorgt er voor dat de gedachtenstroom sneller stopt, helpt bij het laten stromen van energie en zorgt voor een nog diepere ontspanning.

 

Je brengt de les door liggend op een matje en je hoeft niets anders te doen dan de stem te volgen en je over te geven aan totale ontspanning.

De ontspanning in Yoga Nidra is heel diep en staat gelijk aan 3-4 uur slaap. Yoga Nidra zorgt voor een beter contact met je zelf en kan je helpen in periodes van stress, vermoeidheid of slecht slapen.

Tip: omdat je stil ligt en ontspant kun je het koud krijgen. Trek daarom warme kleding aan en neem een dekentje mee. Wil je extra comfortabel liggen neem dan een wat dikker matje en een kussentje mee.

Data:

Yoga Nidra & Klankschalen:
Zondag 15 mei a.s. van 10.30 tot 12.00 uur
Vrijdag 15 juli a.s. van 19.30 tot 21.00 uur
Vrijdag 12 augustus a.s. van 19.30 tot 21.00 uur

Yoga Nidra & Aroma:
Zondag 19 juni a.s. van 10.00 tot 11.30 uur

DocentMonique de Boer

Kosten: Workshop á €25,00 of 2 strippen/lessen van je tegoed.

“Yoga is not about being good at something
It’s about being good to yourself”