Yoga Nidra & Aroma

Minder stress, beter slapen, meer ontspannen
AanmeldenNaar de agenda

Yoga Nidra & Aroma

Yoga Nidra, ook wel yogaslaap genoemd, is een yogavorm waarbij je in een diepe staat van ontspanning gebracht wordt. Je volgt de stem die je leidt door de visualisaties en ademoefeningen. Tijdens de sessie slaap je niet maar blijft je geest alert terwijl je lichaam in diepe rust is. Je bewustzijn komt tussen waken en slapen in met alle aandacht voor luisteren en voelen.

Ter ondersteuning wordt gebruik gemaakt van pure essentiële olie. Dit zorgt er voor dat de gedachtenstroom sneller stopt, helpt bij het laten stromen van energie en zorgt voor een nog diepere ontspanning.

De les begint met ontspanningsoefeningen aangevuld met bijvoorbeeld een meditatie, mantra of kaartje trekken, afhankelijk van het thema van de les. Dan zet je je Sankalpa. Dit is je intentie of hartenwens voor de meditatie.

Vervolgens mag je de rest van de les liggen op je matje. En hoef je niets anders te doen dan de stem te volgen en je over te geven aan totale ontspanning.

De ontspanning in Yoga Nidra is heel diep en staat gelijk aan 3-4 uur slaap. Yoga Nidra zorgt voor een beter contact met je zelf en kan je helpen in periodes van stress, vermoeidheid of slecht slapen.

Tip: omdat je stil ligt en ontspant kun je het koud krijgen. Trek daarom warme kleding aan en neem een dekentje mee. Wil je extra comfortabel liggen neem dan een wat dikker matje en een kussentje mee.

Yoga Nidra is geen vaste wekelijkse les maar wordt regelmatig ingepland.

Data:

Er staan op dit moment geen data gepland. 

Docent:

Monique de Boer

Kosten:

Workshop á €25,00 of 2 strippen/lessen van je tegoed.

“Yoga is not about being good at something
It’s about being good to yourself”