Yoga & Taart

Op 1 april a.s. viert Artemis haar 21-jarig bestaan
Aanmelden

Yoga & Taart

Op 1 april a.s. is Artemis jarig en dat gaan we vieren. Naast de reguliere lessen staan er deze dag ook 2 speciale lessen op het programma. Hiermee vieren we de yoga en ons 21-jarig bestaan.  Na elke les drinken we samen gezellig thee en genieten we van een taartje. Het is tenslotte feest!

Restorative Yoga Verbinden, Verstillen, Vieren

Vrijdag 1 april a.s.
Van 13.00 tot 14.30 uur

Restorative yoga is vooral gericht op ontspanning van het lichaam. Het gaat hierbij om ontspanning van zowel lichaam als geest. Je leert om te accepteren wat zich aandient (prettig of onprettig), er geen weerstand aan te bieden maar je er juist aan over te geven.

Een belangrijk verschil ten op zichtte van Yin yoga is dat er totaal geen Yang bij komt kijken. We zullen daarom vooral in liggende houdingen werken.

De houdingen in Restorative Yoga worden meestal nóg langer aangehouden dan in Yin Yoga, waar je gemiddeld tussen de 3 en 5 minuten een houding aanhoudt. In deze Restorative Yoga les houden we de houdingen 10-20 minuten aan! Mede hierdoor is deze yogavorm nog geschikter voor het genezen en herstellen van lichaam en geest, bijvoorbeeld na een ziekte of blessure.

Het thema dat in deze les centraal staat is: Verbinden (met jouw lichaam en geest), verstillen (de houdingen geven ruimte voor verstilling en heling), vieren (de 21e verjaardag van Artemis in verbinding en verstilling vieren).

Na afloop is er thee & taart.

Kosten: workshop á €25,00 of 2 strippen/lessen van je tegoed.

Docent: Iris Kuipers

Happy Birthday Yoga Nidra & Klankschalen

Vrijdag 1 april a.s.
Van 15.30 tot 17.00 uur
Deze Yoga Nidra is een speciale editie vanwege de verjaardag van Artemis. Na afloop van de les is er thee & taart.

Yoga Nidra, ook wel yogaslaap genoemd, is een yogavorm waarbij je in een diepe staat van ontspanning gebracht wordt. Je volgt de stem die je leidt door de visualisaties en ademoefeningen. Tijdens de sessie slaap je niet maar blijft je geest alert terwijl je lichaam in diepe rust is. Je bewustzijn komt tussen waken en slapen in met alle aandacht voor luisteren en voelen.

Je brengt de les door liggend op een matje en je hoeft niets anders te doen dan de stem te volgen en je over te geven aan totale ontspanning.

Deze Yoga Nidra wordt begeleid door klankschalen. 

Tip: omdat je stil ligt en ontspant kun je het koud krijgen. Trek daarom warme kleding aan en neem een dekentje mee. Wil je extra comfortabel liggen neem dan een wat dikker matje en een kussentje mee.

Kosten: Workshop á €25,00 of 2 strippen/lessen van je tegoed.

Docent: Monique de Boer

Yoga & Taart Vinyasa Flow

Vrijdag 1 april a.s.
Van 9.00 tot 10.00 uur
Vanwege de verjaardag van Artemis is er deze dag na de les thee & taart.

In deze pittige en dynamische les worden de houdingen uitgevoerd in een vloeiende beweging. Door de krachtige houdingen wordt er gewerkt aan een sterk lichaam. Daarnaast doen we oefeningen om de buik- en rompspieren sterker te maken.

Het effect van deze les is dat je algehele lichaamshouding verbetert en je je hoofd leeg maakt. Je komt lekkerder in je vel te zitten en je voelt je bewuster en zelfverzekerder. Ontspanning door inspanning.

Deze les is geschikt als je al wat yoga ervaring hebt en graag een actieve yoga vorm beoefent.

Docent: Iris Kuipers

Yoga & Taart Yin Yoga

Vrijdag 1 april a.s.
Van 10.15 tot 11.15 uur

Vanwege de verjaardag van Artemis is er vandaag na de les thee & taart.

Yin Yoga is gericht op het versoepelen en versterken van de gewrichten en bindweefsel. Door de yoga positie lang aan te houden worden de dieper liggende spieren gerekt. Het is een rustige yoga vorm waarbij de nadruk ligt op loslaten.

Docent: Iris Kuipers

“Yoga is not about being good at something
It’s about being good to yourself”