Home » Blog » Yoga » Echte mannen doen aan yoga

Echte mannen doen aan yoga

door | 11 nov, 2020 | Yoga

In India, waar yoga ooit ontstond, was het eerst alleen voorbehouden aan mannen. Pas met de komst naar het Westen werd yoga iets dat vooral door vrouwen wordt beoefend.

Gelukkig hebben we het “geiten-wollen-sokken” imago al enige tijd afgeschud, maar toch blijft het aantal mannen in een yogales achter bij de dames.

Niet voor watjes!

Jammer want de positieve effecten van yoga zijn natuurlijk net zo goed voor mannen. Zo wordt je van regelmatig yoga beoefenen sterk, lenig en je krijgt er energie van. Hoewel er geen competitie element in yoga zit, zijn lessen als Vinyasa Yoga of Poweryoga echte work-outs waar je flink van gaat zweten. Niet voor watjes!

Naast het fysieke effect kan yoga je ook mentaal ondersteunen. Bij een drukke baan en/of gezinsleven of een periode van flinke stress kan yoga helpen de focus te houden, je energie niveau op peil te houden en te ontspannen. Alle reden dus ook voor de mannen om regelmatig de yogamat op te zoeken.

Zweverig?

Ben je bang terecht te komen in een “zweverig” klasje met alleen dames van middelbare leeftijd? Stel je verwachtingen bij, want in een goede yogastudio vind je verschillende yogastijlen, zodat je altijd een les vindt die bij jou past. Twijfel niet langer en ga eens een proefles volgen! Bijna elke yogastudio biedt de mogelijkheid gratis een les uit te proberen. Zo ervaar je zelf of de les en de docent bij je passen.

Je bent welkom

Alle bovengenoemde lessen (en meer) worden aangeboden in Artemis, centrum voor body & mind in IJsselstein (Utrecht).
Je bent van harte welkom een gratis proefles te komen volgen. Bekijk ons lesaanbod eens en waag de stap. Twijfel je over welke les bij je past? We helpen je graag op weg. Neem hiervoor gerust contact op.

We verwelkomen je graag op de yogamat!

Artemis Body & Mind

Lekker in je vel zitten betekent niet alleen dat je lichamelijk fit bent maar ook dat je mind in balans is.
Zoals onze naam al zegt richten we onze aandacht op beide: een gezonde geest in een gezond lichaam.
We begeleiden je graag naar de beste versie van jou.

Gerelateerde artikelen

Yoga maakt fit, blij en ontspannen

Yoga maakt fit, blij en ontspannen

Yoga maakt fit, blij en ontspannen. Yoga is dé manier om aan je fysieke, mentale en emotionele gezondheid te werken. Er zijn tal van wetenschappelijke studies die aantonen dat yoga een positief effect heeft op je gevoel van welzijn.

Lees meer
Flexibiliteit

Flexibiliteit

Leer door yoga omgaan met veranderingen en tegenslagen in je leven. 
Een flexibel lichaam is in staat zich te bewegen in verschillende houdingen en posities. Een flexibele geest beweegt mee met de wisselende omstandigheden van het leven. Het zorgt dat je je aanpast als je situatie verandert.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin