In India, waar yoga ooit ontstond, was het eerst alleen voorbehouden aan mannen. Pas met de komst naar het Westen werd yoga iets dat vooral door vrouwen wordt beoefend.

Gelukkig hebben we het “geiten-wollen-sokken” imago al enige tijd afgeschud, maar toch blijft het aantal mannen in een yogales achter bij de dames.

Niet voor watjes!

Jammer want de positieve effecten van yoga zijn natuurlijk net zo goed voor mannen. Zo wordt je van regelmatig yoga beoefenen sterk, lenig en je krijgt er energie van. Hoewel er geen competitie element in yoga zit, zijn lessen als Vinyasa Yoga of Poweryoga echte work-outs waar je flink van gaat zweten. Niet voor watjes!

Naast het fysieke effect kan yoga je ook mentaal ondersteunen. Bij een drukke baan en/of gezinsleven of een periode van flinke stress kan yoga helpen de focus te houden, je energie niveau op peil te houden en te ontspannen. Alle reden dus ook voor de mannen om regelmatig de yogamat op te zoeken.

Zweverig?

Ben je bang terecht te komen in een “zweverig” klasje met alleen dames van middelbare leeftijd? Stel je verwachtingen bij, want in een goede yogastudio vind je verschillende yogastijlen, zodat je altijd een les vindt die bij jou past. Twijfel niet langer en ga eens een proefles volgen! Bijna elke yogastudio biedt de mogelijkheid gratis een les uit te proberen. Zo ervaar je zelf of de les en de docent bij je passen.

Je bent welkom

Alle bovengenoemde lessen (en meer) worden aangeboden in Artemis, centrum voor body & mind in IJsselstein (Utrecht).
Je bent van harte welkom een gratis proefles te komen volgen. Bekijk ons lesaanbod eens en waag de stap. Twijfel je over welke les bij je past? We helpen je graag op weg. Neem hiervoor gerust contact op.

We verwelkomen je graag op de yogamat!