Home » Blog » Yoga » Yoga is voor iedereen

Yoga is voor iedereen

door | 21 okt, 2020 | Yoga

Elke yogadocent kent de excuses: “ik ben niet lenig genoeg om yoga te doen”, “ik ben te oud voor yoga”, “er zitten alleen van die super strakke meiden in hippe pakjes”…
Allemaal niet waar. Om yoga te kunnen doen hoef je niet lenig of jong te zijn en je hoeft al helemaal niet aan de laatste yoga fashion mee te doen. Als je kunt ademen dan kun je yoga doen. Er zijn zoveel verschillende yogavormen dat je altijd wel een stijl vindt die bij je past.

Aandacht voor jezelf

In beweging blijven is belangrijk, voor iedereen, jong en oud. Yoga is bij uitstek een goede manier om veilig te bewegen.

Yoga doe je voor jezelf en voor niemand anders. Het maakt niet uit hoe lenig je wel of niet bent, of je wel of niet je tenen raakt, het gaat alleen om hoe jij de houding ervaart. Iedereen kan yoga doen.

Je kunt yoga alleen fout doen als je het met je aandacht ergens anders doet. Als je met volledige aandacht voor jezelf en je adem in de houding gaat, dan zul je ervaren hoe heerlijk dat is.
Wie langer aan yoga doet zal merken dat het lichaam vanzelf leniger en soepeler wordt. Hoe meer yoga je doet, hoe groter dit effect. Maar het is slechts een bij-effect van yoga, nooit het doel.

Vergelijk jezelf met gisteren

Vergelijk jezelf op de yogamat nooit met anderen (en al helemaal niet met de docent, die staat immers dagelijks een paar uur op de mat), maar vergelijk jezelf met gisteren.

Uitproberen

Wil je eens uitproberen wat yoga voor jou kan doen? Elke yogaschool biedt wel de mogelijkheid tot het volgen van een proefles of introductie cursus.

In Artemis, centrum voor body & mind in IJsselstein (Utrecht) ben je van harte welkom voor een gratis proefles yoga.

Artemis Body & Mind

Lekker in je vel zitten betekent niet alleen dat je lichamelijk fit bent maar ook dat je mind in balans is.
Zoals onze naam al zegt richten we onze aandacht op beide: een gezonde geest in een gezond lichaam.
We begeleiden je graag naar de beste versie van jou.

Gerelateerde artikelen

Yoga maakt fit, blij en ontspannen

Yoga maakt fit, blij en ontspannen

Yoga maakt fit, blij en ontspannen. Yoga is dé manier om aan je fysieke, mentale en emotionele gezondheid te werken. Er zijn tal van wetenschappelijke studies die aantonen dat yoga een positief effect heeft op je gevoel van welzijn.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin