Het effect van yoga

Yoga is dé manier om aan je fysieke, mentale en emotionele gezondheid te werken. Er zijn tal van wetenschappelijke studies die aantonen dat yoga een positief effect heeft op je gevoel van welzijn. Maar nog belangrijker natuurlijk, mensen die aan yoga doen beamen dit. Zij voelen elke keer het heerlijk ontspannen gevoel na een yogales. Maar hoe komt dat?

Fysiek fit

In elke goede yogales zitten asana’s (yoga houdingen) voor alle delen van je lichaam. Hoewel de nadruk per les kan verschillen worden alle lichaamsdelen meegenomen en werk je elke yogales aan al je spieren en gewrichten. Afhankelijk van je eigen voorkeur kun je kiezen voor een echte work-out in een Vinyasa – of Poweryoga les of voor wat mildere variant met Hatha Yoga of Easy Flow Yoga. Yin Yoga is heel geschikt als je last hebt van blessures of liever een zachtere yogavorm beoefent.
Welke yogavorm je ook kiest, je zult al snel merken dat je lichaam soepeler en sterker wordt.

Blije yogi

Als je wat langer yoga beoefent zul je merken dat je lichaam steeds leniger en krachtiger wordt. Dit heeft niet alleen effect op hoe je fysiek voelt, maar ook op je mentale gesteldheid. Hoe krachtiger jij wordt hoe meer zelfbewustzijn en -vertrouwen je ontwikkelt. Door yoga leer je je eigen lichaam en grenzen goed kennen en daar respect voor te hebben. Je leert te accepteren dat je bent wie je bent en dat je goed bent zoals je bent. En dat geeft een enorme boost aan hoe je je voelt. Als je lekker in je vel zit straal je en voel je je blij.

Relax

Yoga leert je los te laten wat je niet langer hoeft vast te houden. Door yoga leer je spanning herkennen en met adem- en ontspanningsoefeningen breng je dit tot rust. Tijdens een yogales ervaar je dat het opgeven van weerstand zorgt dat je verder komt. Zodra je het gevecht staakt kun je ontspannen.

Alle bovengenoemde yogalessen worden aangeboden in Artemis, centrum voor body & mind.
We verwelkomen je graag op de yogamat!