Home » Blog » Yoga » Yoga maakt fit, blij en ontspannen
Wat is het effect van yoga?

Yoga maakt fit, blij en ontspannen

door | 17 okt, 2020 | Persoonlijke groei, Yoga

Het effect van yoga

Yoga is dé manier om aan je fysieke, mentale en emotionele gezondheid te werken. Er zijn tal van wetenschappelijke studies die aantonen dat yoga een positief effect heeft op je gevoel van welzijn. Maar nog belangrijker natuurlijk, mensen die aan yoga doen beamen dit. Zij voelen elke keer het heerlijk ontspannen gevoel na een yogales. Maar hoe komt dat?

Fysiek fit

In elke goede yogales zitten asana’s (yoga houdingen) voor alle delen van je lichaam. Hoewel de nadruk per les kan verschillen worden alle lichaamsdelen meegenomen en werk je elke yogales aan al je spieren en gewrichten. Afhankelijk van je eigen voorkeur kun je kiezen voor een echte work-out in een Vinyasa – of Poweryoga les of voor wat mildere variant met Hatha Yoga of Easy Flow Yoga. Yin Yoga is heel geschikt als je last hebt van blessures of liever een zachtere yogavorm beoefent.
Welke yogavorm je ook kiest, je zult al snel merken dat je lichaam soepeler en sterker wordt.

Blije yogi

Als je wat langer yoga beoefent zul je merken dat je lichaam steeds leniger en krachtiger wordt. Dit heeft niet alleen effect op hoe je fysiek voelt, maar ook op je mentale gesteldheid. Hoe krachtiger jij wordt hoe meer zelfbewustzijn en -vertrouwen je ontwikkelt. Door yoga leer je je eigen lichaam en grenzen goed kennen en daar respect voor te hebben. Je leert te accepteren dat je bent wie je bent en dat je goed bent zoals je bent. En dat geeft een enorme boost aan hoe je je voelt. Als je lekker in je vel zit straal je en voel je je blij.

Relax

Yoga leert je los te laten wat je niet langer hoeft vast te houden. Door yoga leer je spanning herkennen en met adem- en ontspanningsoefeningen breng je dit tot rust. Tijdens een yogales ervaar je dat het opgeven van weerstand zorgt dat je verder komt. Zodra je het gevecht staakt kun je ontspannen.

Alle bovengenoemde yogalessen worden aangeboden in Artemis, centrum voor body & mind.
We verwelkomen je graag op de yogamat!

Artemis Body & Mind

Lekker in je vel zitten betekent niet alleen dat je lichamelijk fit bent maar ook dat je mind in balans is.
Zoals onze naam al zegt richten we onze aandacht op beide: een gezonde geest in een gezond lichaam.
We begeleiden je graag naar de beste versie van jou.

Gerelateerde artikelen

Ken jezelf met het Enneagram

Ken jezelf met het Enneagram

Het Enneagram is een psychologisch karaktermodel. Inzicht in het Enneagram kan je helpen inzicht te krijgen in jezelf. Waar komt jouw gedrag vandaan? Wat zijn je motivaties en onderliggende overtuigingen om te handelen zoals je handelt?

Lees meer
Yoga is voor iedereen

Yoga is voor iedereen

Om yoga te kunnen doen hoef je niet lenig of jong te zijn en je hoeft al helemaal niet aan de laatste yoga fashion mee te doen. Als je kunt ademen dan kun je yoga doen. Er zijn zoveel verschillende yogavormen dat je altijd wel een stijl vindt die bij je past.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin