Maak kennis met het team van Artemis

Centrum voor body & mind
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Monique de Boer

Monique is de oprichtster van Artemis. Naast de dagelijkse leiding van het bedrijf geeft ze workshops op het gebied van persoonlijke groei en yoga en ze begeleidt individuele coachingstrajecten.

Martine Hokken

Martine is yoga- en pilatesdocent. Zij geeft in Artemis lessen Poweryoga, Yogilates en Pilates. Daarnaast verzorgt ze regelmatig speciale lessen en workshops op het gebied van bewegen en gezondheid.

Lees meer...

Martine heeft altijd passie gehad voor het geven van groepslessen. Vanaf haar 15de geeft ze al les in diverse vormen van groepslessen. Op een gegeven moment is ze in aanraking gekomen met Pilates en Yoga en heeft zich daar verder in ontwikkeld. Ze heeft verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van voeding en bewegen. Dit alles kwam samen in haar eigen sportschool die ze 10 jaar heeft gerund.

“Mensen begeleiden naar een gezondere lifestyle is altijd mijn drive geweest.  Deze kennis wil ik graag overdragen.
Met veel plezier geef ik daarom les.”

In Artemis geeft Martine lessen Poweryoga, Pilates en Yogilates. Ze geeft regelmatig workshops over yoga en een gezondere lifestyle en ze begeleidt Yoga Coaching trajecten. 

Esther van Klaarbergen

Esther is yogadocent. In Artemis geeft zij lessen Hatha Yoga, Yogilates en Easy Flow Yoga. 
.
.

Lees meer...

Esther heeft de 200-urige Hatha yoga opleiding gevolgd bij Yoga Point in Leidsche Rijn en de Birthtlight Zwangerschapsyoga opleiding bij Yoga Moves in Utrecht.

De lessen van Esther kenmerken zich door een mooie balans tussen beweging, ademhalingstechnieken, meditatie, concentratie en innerlijke rust.

In Artemis geeft Esther lessen HathaYoga, Easy Flow Yoga en Zwangerschapsyoga.

“Yoga heeft mij al veel gebracht in het leven. Het helpt me uit mijn drukke hoofd te gaan, in mijn lichaam te treden en het daagt me uit om balans, kracht en stilte te vinden in mijzelf en daardoor dingen weer duidelijker te zien. Ik geloof dat yoga voor iedereen is, ongeacht je lichaamsbouw, leeftijd, lenigheid of kracht.
Mijn doel is om alle aspecten van yoga begrijpelijk en passend te maken en jou weer goed je lichaam te laten voelen. 

Mijn liefde voor Zwangerschapsyoga heeft zich ontwikkeld tijdens mijn eigen zwangerschappen. Met de Zwangerschapsyoga lessen wil ik iedere vrouw uitnodigen om te genieten van het nieuwe leven wat in je groeit. Omdat jouw lichaam 9 maanden lang heel hard aan het werk is voor jouw baby, zal je in de lessen veel ontspanningsoefeningen tegenkomen aangevuld met veilige yogahoudingen voor tijdens de zwangerschap. Maar ook praktische informatie en ademhalingstechnieken die je kunt gebruiken tijdens de geboorte van je kindje. 

Ik hoop je snel te ontmoeten in één van mijn lessen!”

Martijn vd Geest

Martijn is yogadocent. In Artemis geeft Martijn lessen Hatha Yoga, Easy Flow Yoga en Poweryoga. 

Lees meer...

Martijn kwam in 2011 in aanraking met yoga en sindsdien heeft het hem niet meer losgelaten. In 2013 heeft hij de Hatha yogaopleiding 200hrs bij Yogapoint afgerond.

In 2015 kwam TRE op zijn pad. Martijn heeft de opleiding tot gecertificeerd TRE® provider gevolgd bij Daan Timmers (Yogalab) in Amsterdam. Daarnaast heeft hij een advanced training gevolgd bij Dr. David Berceli, de grondlegger van TRE.

Martijn geeft in Artemis lessen Hatha Yoga en Yin Yoga. Daarnaast verzorgt hij regelmatig workshops TRE (Tension/Trauma Release Exercise).

“Yoga is voor mij vooral loslaten en accepteren zoals het is. Yoga maakt je bewust van je lichaam en dat bewustzijn leert je om beter te luisteren naar je lichaam. Met TRE, een ontspanningsmethode, wil ik mensen laten ervaren de regie voor ontspanning terug te geven aan het lichaam. Dat maakt TRE heel bijzonder.”

Mariska Korff

Mariska is docent Zhineng Qigong. In Artemis geeft zij lessen hierin..
. .
.

Lees meer...

Mariska Korff is docent Zhineng Qigong. Zij heeft de docentenopleiding gevolgd bij het Qing Bai Instituut, de academie voor Chinese Geneeswijze.
Al vanaf zeer jong is Mariska bezig geweest met verschillende vormen van lichaamsbeweging. In 2009 is zij begonnen met het beoefenen van Zhineng Qigong. Meteen was zij onder de indruk van de positieve werking van Qi (levenskracht) in lichaam en geest. Haar enthousiasme hiervoor wilde zij graag overbrengen op anderen. Dit heeft haar uiteindelijk doen besluiten om de opleiding te volgen en zelf les te gaan geven.

Qi voelen door je lichaam is zo’n bijzondere ervaring. En het mooie is: echt iedereen kan het! Een oefening kan nog zo simpel zijn, daarna voel je je als herboren”.

Iris Kuipers

Iris is yogadocent en masseur. Zij geeft in Artemis lessen Yin Yoga, Easy Flow Yoga, Hatha Yoga en Vinyasa Flow. Daarnaast geeft ze ontspanningsmassage. 

Lees meer...

“Mijn missie is om meer mensen te laten beseffen dat welke vorm van yoga dan ook je dichter bij jezelf kan brengen. Wanneer ik op de mat sta besef ik dat yoga een spiegel is.
Wanneer je over je grenzen gaat op de mat, doe je dit ook vaak in het dagelijks leven. Maar wanneer je lief en zacht voor jezelf kan zijn tijdens de houdingen, leer je dit thuis of in je werk ook steeds vaker. Yoga gaat niet alleen om de houdingen, yoga gaat om de bewustwording van wie jij bent als persoon.
Ik groei door yoga op fysiek en mentaal vlak en wil jou dit ontzettend graag laten ervaren. Of je nu net begint of al een geoefende yogi bent, behoefte hebt aan rust, flow, actie of meditatie: kom eens langs in één van mijn lessen!

Heidi Rooijakkers

Heidi is yogadocent en coach. In Artemis geeft ze lessen Yin Yoga en begeleidt ze individuele coachtrajecten.

Lees meer...

Heidi is yin yoga docent, (loopbaan)coach en trainer. Ze heeft haar yin yoga docenten opleiding gevolgd bij Thrive Yoga in Amsterdam.

Yin yoga gaat voor mij over verbinding met jezelf en over bewustwording. Het helpt me beter contact te maken met mijn lichaam en mijn hart. Door yin yoga heb ik beter leren zien en voelen wat er echt is. In het drukke bestaan van alledag helpt yin yoga mij om rust te vinden en om te ‘zijn’ in plaats van te ‘doen’. In mijn lessen hoop ik een bijdrage te mogen leveren aan de bewustwording van anderen.

Naast yoga docent is Heidi een ervaren coach en trainer. Hiervoor heeft ze een breed scala aan opleidingen en trainingen gedaan, zoals ontwikkelingsgericht coachen, loopbaancoaching, rouw- en verliesbegeleiding en creatieve loopbaan counseling. Ze is als coach geaccrediteerd bij de NOBCO en gecertificeerd als Noloc register loopbaanprofessional.

Thema’s waar ze graag mee werkt zijn zingeving, authenticiteit en compassie.

Romy Woldring

Romy is yogadocent. Zij geeft in Artemis lessen Yin Yoga, Hatha Yoga en Zwangerschapsyoga. .

Lees meer...

Romy heeft de 100-urige Hatha Yoga opleiding gevolgd bij Yogapoint in Leidsche Rijn. Begin 2022 zal zij hier de 200-urige Hatha Yoga opleiding afronden. Ook is Romy gecertificeerd voor de 50-urige opleiding Yin Yoga en Zwangerschapsyoga.

‘‘Yoga begon een aantal jaren geleden voor mij als een fysieke beoefening, waarbij ik voornamelijk gericht was op de ‘yang’ vormen. Tijdens mijn burn-out heb ik ontdekt dat yoga nog zoveel meer te bieden heeft. Niet alleen ben ik verliefd geworden op de ‘yin’ vormen van yoga, ook heb ik ervaren dat yoga een prachtige levensfilosofie is die je in een diepe verbinding met jezelf kan brengen. Yoga helpt mij om uit mijn hoofd en in mijn lichaam te komen, want daar is alle wijsheid in mijn beleving aanwezig. In mijn ogen is yoga écht contact maken met je ware essentie en een ontdekkingsreis waarbij je nooit bent uitgeleerd. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit mag delen en overbrengen tijdens mijn yogalessen!

Mijn liefde voor zwangerschapsyoga komt voort uit mijn grote interesse in zwangerschap, geboorte en de hechting tussen ouder en kind gecombineerd met mijn passie voor yoga. Ik vind het magisch wat er allemaal gebeurt met én tussen de moeder en het (on)geboren kindje tijdens en vlak na de zwangerschap. Om dit proces zo goed mogelijk te ondersteunen is er tijdens mijn lessen veel aandacht voor veilig bewegen tijdens de zwangerschap en ontspanningsoefeningen. Ook leer je ademhalingstechnieken die je kunt gebruiken tijdens de geboorte van je kindje en doen we oefeningen om de bekkenbodem stabiel en stevig te houden. Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen met andere zwangere vrouwen.”

Sandra Geerlings

Sandra is Reiki Master. Ze geeft in Artemis Reiki behandelingen.
.

Lees meer...

Sandra is Reiki master, opgeleid in de traditionele Reiki usui shiki ryoho (Usui System of Natural Healing).

Dick Stoeltie

Dick is masseur en geeft in Artemis Lomi Lomi massages.
.

Lees meer...

Na lang –en met heel veel plezier- te hebben gewerkt als leerkracht in middelbaar en hoger onderwijs is Dick een kleine 20 jaar geleden een weg ingeslagen die hem erg dicht bij zijn gevoel heeft gebracht, die van de haptonomie. Sinds 2011 is hij als haptotherapeut werkzaam in Nieuwegein. In 2012 is daar de massage bijgekomen.

Dick volgde zijn eerste opleiding Lomi Lomi massage in 2015 en de vervolgopleiding  in 2016 van Carrie Rowell, die haar opleidingscentrum op Hawaï heeft en eenmaal per jaar naar Europa komt om hier trainingen te geven.

Sinds die tijd  geef ik alleen nog Lomi massages; voor mij de mooiste massagevorm die er is: vloeiend, liefdevol, héél ontspannend en helend. Aanraken is niet meer weg te denken uit mijn leven….
E pono mai (let there be harmony)”

Suzanne Rust

Suzanne is Holistoc Lifestyle coch. In Artemis begeleidt ze mensen naar meer rust en balans. En ze geeft workshops over ontspanning en adem.

Lees meer...

“Ik help je graag door je te leren over wat stress is en met je doet, de kracht van ademhaling en hoe je ademhaling je weer kan ontspannen. Daarnaast kan ik je adviseren over gezonde voeding en de invloed van bewegen op een gezonde en ontspannen leefstijl.”

Sandra Bakker

Sandra is Ayurvedisch therapeut.
Zij geeft in Artemis regelmatig de workshop Ayurveda.

Constance Kerkhoff

Constance is danscoach, Thaise yoga masseur en yogadocent. Ze geeft in Artemis workshops Dansmeditatie, Drum Cirkels en Yoga Massage Cirkel.

Lees meer...

Constance kwam al vroeg in aanraking met yoga en massage en ervaart dit samen met dans als een belangrijke basis in haar leven voor balans, energie en een vitaal, soepel lichaam. Constance is danscoach, yogadocent en Thaise yoga masseur. Ze geeft djembé workshops, yogalessen en dans meditaties.  Verder heeft ze o.a. de opleiding nieuw inzicht Chinese geneeskunde en Natuurvoedingsconsulent gevolgd.

“Ik geef mijn kennis graag aan je door en hoop zo massage, dans en yoga meer te integreren in het dagelijks leven van jou en anderen. Ik wil je graag zien stralen en helpen jouw eigen natuurlijke ritme te ontdekken en te volgen.”

Yvette Mulder

Yvette is Enneagramtrainer en -coach. In Artemis geeft ze workshops over het Enneagram en zelfontwikkeling. 

Lees meer...

Yvette volgde de opleidingen Enneagram Trainer, EIK Coach en Enneagram Gezins- en Kindercoach aan het Enneagram College. Bij dit opleidingsinstituut was ze ook werkzaam als groepscoach in de opleiding Enneagram Integratiekunde. Daarnaast staat Yvette voor de klas op een basisschool.

Sandra Stegeman

Sandra is coach, zij begeleidt in Artemis individuele coachtrajecten. 

Lees meer...

Sandra volgde de opleiding Coach Practitioner aan het Europees Instituut. Gevolgd door de jaartraining Lichaamsgericht Coachen en de opleiding ACT Coachen. 

“Als coach word ik gedreven door de kracht van persoonlijke ontwikkeling. Hoe mooi is het om te kunnen groeien naar de beste versie van jezelf en hoe interessant dat ieder mens daar anders in is? Daarom deel ik graag mijn kennis en ervaring. Om anderen te inspireren en begeleiden bij de zoektocht naar wat nodig is om hun leven te verbeteren of verrijken.”

Wil jij graag deel uit maken van ons team?

Ben jij yogadocent, trainer en/of coach en lijkt het je leuk je talenten in te zetten voor Artemis?
Neem dan eens contact op dan bespreken we de mogelijkheden.

Wat anderen zeggen over Artemis

Bedankt voor het mogelijk maken van de mooie momenten, om tussen de sleur van het dagelijks leven te kunnen ont-moeten, ont-spannen en de focus bij jezelf brengen. Het is een fijne ondersteuning en ik waardeer enorm hoe jullie het doen!

Freddie

Ik ben zo blij dat Artemis een onderdeel van mijn leven is geworden. Zo veel mooie inzichtvolle en inspirerende lessen.
Het is een mooie en warme plek om te komen.
.

Dorte

Artemis

Artemis, centrum voor body & mind is vernoemd naar de Anatolische Godin Artemis. Zij is de Godin van de maan en de aarde.
Haar archetypische kwaliteiten zijn innerlijke kracht, authenticiteit, zelfstandigheid, veelzijdigheid en het vermogen moeilijkheden het hoofd te bieden.
De tempel van Artemis in Efese (Turkije) is één van de zeven wereldwonderen.

Extra informatie:

Aangesloten bij beroepsvereniging CAT (Collectief Alternatieve therapeuten)

Aangesloten bij GAT (Geschillencommissie Alternatieve Therapeuten)

Lid van PEP (Platform Enneagram Professionals)

Aangesloten bij SYN (Samenwerkende Yogadocenten Nederland)

Aangesloten bij VYSN (Vereniging Yogascholen Nederland)