Zwangerschapsyoga

Een ontspannen voorbereiding op de komst van jouw kindje

Zwangerschapsyoga

Tijdens de zwangerschap verandert er fysiek, emotioneel en mentaal veel in je leven. De cursus Zwangerschapsyoga biedt je een rustpunt in de week en helpt je jouw zwangerschap zo ontspannen mogelijk te beleven. Je leert om te voelen en te luisteren naar je lichaam en zo het vertrouwen te vergoten.

Zwangerschapsyoga is gebaseerd op Hatha-yoga, aangevuld met adem- en ontspanningstechnieken speciaal gericht op de zwangerschap en bevalling. In de les wordt aandacht besteed aan een goede lichaamshouding en je leert hoe je de verschillende fases van de zwangerschap en bevalling zo prettig mogelijk kunt laten verlopen. Thema’s zijn o.a. vertrouwen, ontspanning, ademhaling etc.

Naast de fysieke – en ademhalingsoefeningen wordt aandacht besteed aan massage, weeën opvangen, baarhoudingen en perstechnieken. Je krijgt praktische tips en leert omgaan met angst en pijn.

Dag & tijd:

Woensdag van 19.00-20.15 uur

De lessen starten weer vanaf 8 september a.s.

Partnerles

Ook voor de partner kan het nuttig zijn zich voor te bereiden op de komst van een kindje. Daarom is er één keer per 12 weken een partnerles. Je partner leert hier hoe hij/zij jou kan ondersteunen tijdens de zwangerschap en bevalling. Jullie krijgen praktische tips en gaan samen oefenen.

De data voor de partnerlessen ontvang je tijdens de cursus van de docent.

Praktisch

Een les duurt 5 kwartier, na afloop is er tijd om eventuele vragen te beantwoorden en drinken we een kopje thee.

De cursus is een doorlopende groep, instroom is mogelijk op elk moment m.u.v. een partnerles. Deelname is mogelijk vanaf 14 weken zwangerschap. Ervaring met yoga is niet nodig.

Sommige aanvullende pakketten van de zorgverzekering vergoeden de cursus Zwangerschapsyoga. Check hiervoor je polis of vraag het na bij je verzekering. 

Goede voorbereiding op de bevalling

Om goed voorbereid te zijn op de bevalling raden we aan minimaal 12 lessen deel te nemen.
Ben je na afloop van de cursus nog niet bevallen dan kun je losse lessen volgen.

Eerst proberen?

Wil je eerst een les meedoen om te ervaren wat Zwangerschapsyoga is?
Boek dan een losse les.

Ervaringen van deelneemsters

De lessen waren echt mijn ontspan-moment! Dankzij de yoga ontspannen en rustig gebleven tijdens de bevalling. Bij de volgende kom ik weer.
.

Wendy

Ik was een beetje bang dat het “zweverig” zou zijn maar werd aangenaam verrast. Ik heb veel geleerd en kon alles tijdens de bevalling goed toepassen.

Laura