Lesaanbod

Onze lessen yoga, meditatie, mindfulness en yogiates
Naar het lesrooster

Introductie Cursus Yoga

Heb jij geen of weinig yoga-ervaring en wil je graag kennismaken? Wil je ervaren wat yoga voor je kan doen en ontdekken welke yogavorm bij je past? Dan is onze Introductie Cursus iets voor jou!

Yin Yang Yoga

Yin & Yang in één les.
Deze les is een combinatie tussen inspanning en ontspanning. De batterij weer even opladen. Door Yin en Yang yoga kun je de rust en balans in je lichaam herstellen en de energie weer laten stromen. Even een moment van aandacht voor jezelf.

Lees meer...

In deze les ga je ontdekken hoe je spanning herkent en hoe je vervolgens de ontspanning weer kunt vinden.

We gebruiken beweging uit de Yang yoga om de energie op te wekken en te laten stromen. Houdingen uit de Yin Yoga, mindfulness en meditatie, zorgen voor verstilling en ontspanning.

Deze les is voor jou als je wilt leren ontspannen, als je een moment van echte aandacht voor jezelf wilt en/of als je herstellend bent van burn-out of ziekte.

Yin Yoga

Yin yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga die zorgt voor een diepe lichamelijke ontspanning en meer rust in je hoofd. De houdingen bij yin yoga worden langere tijd vastgehouden en zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel, ligamenten en gewrichten.

Lees meer...

Yin yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga en zorgt voor een diepe lichamelijke ontspanning en meer rust in je hoofd. De houdingen bij yin yoga worden langere tijd vastgehouden en zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel, ligamenten en gewrichten.

In tegenstelling tot veel andere vormen van yoga laat je bij yin yoga de spieren juist los. Deze vorm van yoga is vooral geschikt voor mensen die veel zittend werk doen of spanningsklachten ervaren in hun lichaam.

Bij yin yoga pas je de houdingen altijd aan aan de mogelijkheden van jouw lichaam. Het gaat er juist om goed naar je lichaam te luisteren en je eigen grenzen te respecteren. De lessen zijn dan ook geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Yogilates

Yogilates is een combinatie van yoga en pilates. Het is ontwikkeld voor het versterken van de core stability. Door het trainen van de spieren in deze gebieden krijg je een betere lichaamshouding, meer flexibiliteit en een krachtig en gezond lichaam. Start met ademhalingstechnieken gevolgd door zonnegroeten om het lichaam op te warmen, daarna reeks core stabitily oefeningen en de les wordt afgesloten met een eindontspanning, de savasna

Lees meer...

Yogilates is ontwikkeld voor het versterken van de core stability. Dit is de kern van je lichaam: de rug, buik en billen.  Door het trainen van de spieren in deze gebieden krijg je een betere lichaamshouding, meer flexibiliteit en een krachtig en gezond lichaam. Je gaat je zowel van binnen als van buiten sterker voelen.

Deze les is geschikt als je bewust wilt werken aan kracht en stabiliteit.

Yin Nidra

In deze 75 minuten durende les wordt Yin Yoga gecombineerd met Yoga Nidra. We houden houdingen langer vast zodat het lichaam kan los laten. We eindigen met Yoga Nidra, een geleiden meditatie om jouw lichaam in diepe staat van ontspanning te bregen en diepgewortelde trauma’s te helen. Je voelt je als herboren. Nidra volstaat aan 4 uur diepe slaap.

 

Lees meer...

 Yin yoga gecombineerd met Nidra. Een rustige 75 min durende ontspannen les. Het eerste gedeelte van de les is yin yoga, een statische vorm van yoga waarbij we langer in een houding blijven om aan het bindweefsel te werken. Het laatste stuk van de les lig je in savasana en start het Nidra gedeelte. Letterlijk betekend yoga Nidra “yoga slaap”. in tegenstelling tot van de naam doet vermoeden heeft het niks met slapen te maken. Tijdens Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen in. De stem van de docent leidt je door verschillende fases. Het schoont je onderbewustzijn op van diepgewortelde stress en opgeslagen trauma’s. Het helpt je beter slapen, is goed voor je concentratie, geeft meer rust, creativiteit en energie en versterkt je immuunsysteem. Yoga Nidra helpt tegen angsten, depressie, hoge bloeddruk, burn-out en hart en vaat ziekten. 

Poweryoga

Poweryoga is een krachtige en dynamische yogavorm waarbij gewerkt wordt aan souplesse en het vergroten van je conditie. Het regelmatig beoefenen van Poweryoga zorgt er voor dat je energieker wordt, je meer fit voelt en rustiger in je hoofd. Les voor echte yogi’s

Lees meer...

Poweryoga is een krachtige en dynamische yogavorm waarbij gewerkt wordt aan souplesse en het vergroten van je conditie. Het regelmatig beoefenen van Poweryoga zorgt er voor dat je energieker wordt, je meer fit voelt en rustiger in je hoofd.

Naast lichamelijke kracht wordt ook je mentale weerstand vergroot.
Deze pittige les is een echte yoga work-out die zorgt voor een sterk en krachtig lichaam.

Poweryoga is geschikt als je al yoga ervaring hebt en graag een actieve yoga vorm beoefent.

Hatha Yoga

De houdingen worden in deze les gekoppeld aan de ademhaling. Dynamische- en statische oefeningen worden hierbij afgewisseld. Door het beoefenen van Hatha-yoga breng je balans tussen actie en rust, in- en uitademen, lichaam en geest.

Lees meer...

De klassieke Hatha Yoga zoals deze al eeuwen wordt gegeven. De houdingen worden in deze les gekoppeld aan de ademhaling. Dynamische- en statische oefeningen worden hierbij afgewisseld. Door het beoefenen van Hatha-yoga breng je balans tussen actie en rust, in- en uitademen, lichaam en geest..

Er worden diverse oefeningen gedaan om het lichaam in balans te brengen en de spieren soepel te maken. Tussendoor is er ruimte voor navoelen en bewust worden.

Daarnaast komen ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken en meditatie aan bod. De term Hatha-yoga bestaat uit Ha (zon) en Tha (Maan). Hiermee wordt verwezen naar het doel van in evenwicht brengen.

Als je voor het eerst yoga gaat doen dan is Hatha Yoga een goede les om in te stromen. Je leert op een rustige manier de houdingen goed uit te voeren.

Easy Flow Yoga

Easy Flow Yoga is een yoga vorm waarin gewerkt wordt met rustige bewegingen. In de les worden statische en dynamische houdingen afgewisseld waardoor een natuurlijke flow ontstaat. Er wordt veel aandacht besteed aan de ademhaling en het ontspannen in de beweging. Uitermate geschikt voor beginnende yogi’s

Lees meer...

Easy Flow Yoga is een yoga vorm waarin gewerkt wordt met rustige bewegingen. In de les worden statische en dynamische houdingen afgewisseld waardoor een natuurlijke flow ontstaat. Er wordt veel aandacht besteed aan de ademhaling en het ontspannen in de beweging.

De les is bedoeld als rustpunt in een drukke wereld. Door de oefeningen met aandacht te doen kom je (opnieuw) in contact met de stilte in jezelf. Je leert spanning te herkennen, los te laten en te ontspannen.

Als je houdt van een rustige en ontspannen yoga les, dan past deze yoga vorm bij jou. Door de zachte en rustige manier van bewegen is deze les ook geschikt als je begint met yoga, herstellende bent van een blessure, last hebt van chronische (rug)klachten of herstellende bent van een burn-out.

Easy Flow & Meditatie

Meditatie is een hulpmiddel om een rustpunt te vinden in je drukke leven, een moment om tot jezelf te komen. Regelmatig mediteren helpt om te ontspannen, je gedachten tot rust te brengen en in contact te komen met de stilte in jezelf. Deze les start met ademhalingstechnieken en sluit af met een geleide lange eindontspanning, de savasana. Heerlijke les om de week goed mee te beginnen

Lees meer...

Meditatie is een hulpmiddel om een rustpunt te vinden in je drukke leven, een moment om tot jezelf te komen. Regelmatig mediteren helpt om te ontspannen, je gedachten tot rust te brengen en in contact te komen met de stilte in jezelf.

Elke les begint met aarden en ademen. Elke les een andere ademhalingstechniek. Leer je lichaam kennen tijdens ademhalen. Na de warming up volgen de zonnegroeten, een serie bewegingen uit de Easy Flow Yoga. Hierdoor warmen we het lichaam op en wakkeren we het innerlijke vuurtje aan, laat je spanning los en kom je makkelijker in de meditatie.

Het laatste deel van de les bestaat uit een meditatie. Er wordt gewerkt met verschillende meditatievormen die zich richten op bijvoorbeeld ontspannen, ademhalen of energie.

Deze les is geschikt als je graag wil leren ontspannen en/of mediteren, houdt van een rustige les en/of herstellend bent van ziekte, blessure of burn-out.

Vinyasa Yoga

In deze dynamische les worden de houdingen uitgevoerd in een vloeiende beweging. Door de krachtige houdingen wordt er gewerkt aan een sterk lichaam. Een echte pittige flow les, met vele opties voor de houdingen (asana’s) dus ideaal voor elke yogi
.

Lees meer...

In deze pittige en dynamische les worden de houdingen uitgevoerd in een vloeiende beweging. Door de krachtige houdingen wordt er gewerkt aan een sterk lichaam. Daarnaast doen we oefeningen om de buik- en rompspieren sterker te maken.

Het effect van deze les is dat je algehele lichaamshouding verbetert en je je hoofd leeg maakt. Je komt lekkerder in je vel te zitten en je voelt je bewuster en zelfverzekerder. Ontspanning door inspanning.

Deze les is geschikt als je al wat yoga ervaring hebt en graag een actieve yoga vorm beoefent.

Ashtanga

Vanaf januari 2023 nieuw bij Artemis. Ashtanga yoga is een dynamische en krachtige vorm van yoga bestaande uit vaste series yogahoudingen. Door het koppelen van de Ujjayi ademhaling ontstaat meditatie in beweging.

Personal Yoga

Een privé yoga les die helemaal wordt afgestemd op jouw behoeften. Je krijgt één op één begeleiding van de docent op een tijdstip dat jou uitkomt. Een privé les kan fijn zijn bij herstel van ziekte, blessure of burn-out, bij zwangerschap, als kennismaking met yoga of als je liever niet in een groep wilt.

Maak kennis met Yoga

Volg vrijblijvend drie lessen naar keuze en maak kennis met yoga en de docenten. Kijk welke yogastijl bij jou past en geniet.

Voor slechts €27,50 p.p.

Ervaringen van cursisten

“Wat een heerlijke yogastudio, fijne warme sfeer en leuk dat er thee geschonken wordt na de les. 

Monique

Artemis is een heerlijke plek om te zijn. Het nieuwe pand ziet er fantastisch uit. Hier is echt iets moois gecreëerd met alles in huis om te kunnen ontspannen.

Lotte

De sportschool is niets voor mij maar ik wil wel fit en gezond blijven. Yoga is voor mij ideaal, even lekker ontspannen en tegelijkertijd mijn conditie op peil houden.”

Anne

Bedankt voor het mogelijk maken van de mooie momenten, om tussen de sleur van het dagelijks leven te kunnen ont-moeten, ont-spannen en de focus bij jezelf brengen. Het is een fijne ondersteuning en ik waardeer enorm hoe jullie het doen!

Freddie

Als ik de deur van de studio binnenstap ervaar ik direct de rust. Nog voor ik op mijn matje stap voel ik de stress al van me afglijden.”

Annette

Hier volg ik altijd fijne yogalessen. Persoonlijke aandacht van de yogadocent, ruim lesaanbod met verschillende soorten lessen. En altijd een kopje thee aan het einde van een les. Mooie ruimte ook: twee yogazalen, een coachruimte, kleedruimte en een gezellige huiskamerachtige ‘bar’, uiteraard alleen met theetjes of koffie.

Willemijn

Een mooie plek voor yoga: professioneel, gezellig, veelzijdig.

Madelon

“Yoga is not about touching your toes.
It’s about what you learn on the way down.”

Veel gestelde vragen

Ik heb geen ervaring met yoga. Is dat erg?

Nee hoor, je bent van harte welkom te komen ervaren of yoga iets voor je is. Als beginner kun je eerst de Introductie Cursus Yoga volgen. Of neem het pakket Maak kennsis met Yoga. Zo kun je in 3 lessen rustig kennismaken met Yoga en de docenten.

Waar vind ik het lesrooster?

Ons actuele lesrooster vind je hier

Ik heb fysieke klachten. Is yoga geschikt voor mij?

Als je in behandeling bent voor je klacht overleg dan altijd met je behandelaar of huisarts.

Neem bij twijfel even contact met ons op om te overleggen. We adviseren je dan welke les voor jou nu het meest geschikt is.