Maak kennis met het team van Artemis

Centrum voor body & mind
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Monique de Boer

Monique is de oprichtster van Artemis. Ze is yoga- en meditatiedocent, coach en trainer. Monique geeft workshops op het gebied van persoonlijke groei en yoga en ze begeleidt individuele coachingstrajecten.

Jolanda vd Akker

Jolanda is yogadocent en geeft lessen Yin Yoga, Vinyasa Yoga, Easy Flow Yoga en Easy Flow & Meditatie. Daarnaast is ze ook BML coach en begeleidt ze privé lessen yoga.
.

Lees meer...

Jolanda studeerde in 1993 af als oefentherapeut Mensendieck en specialiseerde zich daarna als psychosomatisch therapeut, coach en trainer. Ze heeft de docentenscholing Yin Yoga en Klassieke Yoga bij Stichting Raja Yoga gevolgd om haar kennis over de yoga filosofie en doceren te vergroten. Daarnaast is ze opgeleid tot Body & Mind Language coach (BML).

Jolanda geeft op een zachte en invoelende manier les met veel aandacht voor ieders behoeften.
Ze geeft in Artemis lessen Yin Yoga, Vinyasa Yoga, Easy Flow Yoga en Easy Flow & Meditatie. Daarnaast geeft ze regelmatig verdiepingsworkshops rondom thema’s als Body Mind Language en Yin Yoga.

“Houding en beweging zijn mijn passie en yoga is daarin heel belangrijk.
De waarde geweldloosheid voor je lichaam en geest in het bewegen, bracht mij naar de Yin Yoga.”

Martijn vd Geest

Martijn is yogadocent. In Artemis geeft Martijn lessen Hatha Yoga, Easy Flow Yoga en Poweryoga. Daarnaast verzorgt hij regelmatig workshops TRE.
.

Lees meer...

Martijn kwam in 2011 in aanraking met yoga en sindsdien heeft het hem niet meer losgelaten. In 2013 heeft hij de Hatha yogaopleiding 200hrs bij Yogapoint afgerond.

In 2015 kwam TRE op zijn pad. Martijn heeft de opleiding tot gecertificeerd TRE® provider gevolgd bij Daan Timmers (Yogalab) in Amsterdam. Daarnaast heeft hij een advanced training gevolgd bij Dr. David Berceli, de grondlegger van TRE.

Martijn geeft in Artemis lessen Hatha Yoga en Yin Yoga. Daarnaast verzorgt hij regelmatig workshops TRE (Tension/Trauma Release Exercise).

“Yoga is voor mij vooral loslaten en accepteren zoals het is. Yoga maakt je bewust van je lichaam en dat bewustzijn leert je om beter te luisteren naar je lichaam. Met TRE, een ontspanningsmethode, wil ik mensen laten ervaren de regie voor ontspanning terug te geven aan het lichaam. Dat maakt TRE heel bijzonder.”

Esther van Klaarbergen

Esther is yogadocent. In Artemis geeft zij lessen Hatha Yoga, Easy Flow Yoga en Zwangerschapsyoga.
.

Lees meer...

Esther heeft de 200-urige Hatha yoga opleiding gevolgd bij Yoga Point in Leidsche Rijn en de Birthtlight Zwangerschapsyoga opleiding bij Yoga Moves in Utrecht.

De lessen van Esther kenmerken zich door een mooie balans tussen beweging, ademhalingstechnieken, meditatie, concentratie en innerlijke rust.

In Artemis geeft Esther lessen HathaYoga, Easy Flow Yoga en Zwangerschapsyoga.

“Yoga heeft mij al veel gebracht in het leven. Het helpt me uit mijn drukke hoofd te gaan, in mijn lichaam te treden en het daagt me uit om balans, kracht en stilte te vinden in mijzelf en daardoor dingen weer duidelijker te zien. Ik geloof dat yoga voor iedereen is, ongeacht je lichaamsbouw, leeftijd, lenigheid of kracht.
Mijn doel is om alle aspecten van yoga begrijpelijk en passend te maken en jou weer goed je lichaam te laten voelen. 

Mijn liefde voor Zwangerschapsyoga heeft zich ontwikkeld tijdens mijn eigen zwangerschappen. Met de Zwangerschapsyoga lessen wil ik iedere vrouw uitnodigen om te genieten van het nieuwe leven wat in je groeit. Omdat jouw lichaam 9 maanden lang heel hard aan het werk is voor jouw baby, zal je in de lessen veel ontspanningsoefeningen tegenkomen aangevuld met veilige yogahoudingen voor tijdens de zwangerschap. Maar ook praktische informatie en ademhalingstechnieken die je kunt gebruiken tijdens de geboorte van je kindje. 

Ik hoop je snel te ontmoeten in één van mijn lessen!”

Loes Bossink

Loes is yogadocent. Zij geeft in Artemis lessen Yin Yoga en Poweryoga.
.
.

Lees meer...

Loes heeft bij de AALO de opleiding tot Yin Yoga en Power Yoga docent gevolgd. Ze combineert het yogales geven met een baan als manager van een ICT-afdeling. 

Loes geeft in Artemis lessen Yin Yoga en Poweryoga. 

“Vanuit mijn achtergrond in klassiek ballet, ben ik geinteresseerd geraakt in yoga. In eerste instantie de dynamische varianten, zoals o.a. Power yoga en acro-yoga. Later ben ik meer de rustige variant Yin Yoga gaan waarderen. Een aantal jaren heb ik diverse vormen van yoga vanuit een eigen studio mogen aanbieden. Naast mijn fulltime baan in de automatisering, is yoga voor mij een essentiele aanvulling en oplaadmoment om lichaam en geest te kunnen ontspannen om vandaaruit weer energie te krijgen.
Ik kijk er erg naar uit jullie te mogen ontmoeten bij Artemis. Samen gaan we de boeiende reis van yoga verder ontdekken.”

Annerie Verploeg

Annerie is yogadocent. Zij geeft lessen Hatha Yoga en Mindfulness & Yoga.
.
.

Lees meer...

Annerie Verploeg volgde de 4-jarige yogadocentenopleiding bij Yoga & Vedanta in Doorn, en vervolgens verschillende vervolgopleidingen en bijscholingen.

In Artemis geeft Annerie lessen Mindfulness & Yoga en Hatha Yoga.

“Voor mij gaat yoga over bewustwording, over zien en voelen wie je werkelijk bent. Op de mat ontmoet je jezelf: je mogelijkheden, je grenzen, je gedachten, je patronen, je overtuigingen. Yoga geeft je de mogelijkheid om dat te onderzoeken, om wat niet meer voor je werkt los te laten, en om datgene wat bij je hoort te accepteren.

Het uitgangspunt van mijn lessen is oefenen vanuit een houding van liefdevolle vriendelijkheid naar jezelf. Mijn manier van lesgeven is te typeren als warm, persoonlijk, laagdrempelig en nuchter.”

Martine Hokken

Monique is yoga- en pilatesdocent. Zij geeft in Artemis lessen Poweryoga, Yogilates en Pilates.
. .
.

Lees meer...

Martine heeft altijd passie gehad voor het geven van groepslessen. Vanaf haar 15de geeft ze al les in diverse vormen van groepslessen. Op een gegeven moment is ze in aanraking gekomen met Pilates en Yoga en heeft zich daar verder in ontwikkeld. Ze heeft verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van voeding en bewegen. Dit alles kwam samen in haar eigen sportschool die ze 10 jaar heeft gerund.

“Mensen begeleiden naar een gezondere lifestyle is altijd mijn drive geweest.  Deze kennis wil ik graag overdragen.
Met veel plezier geef ik daarom les.”

In Artemis geeft Martine lessen Poweryoga, pilates en yogilates en ze geeft regelmatig workshops voor een gezondere lifestyle.

Constance Kerkhoff

Constance is danscoach, Thaise yoga masseur en yogadocent. Ze geeft in Artemis workshops Dansmeditatie, Drum Cirkels en Yoga Massage Cirkel.

Lees meer...

Constance kwam al vroeg in aanraking met yoga en massage en ervaart dit samen met dans als een belangrijke basis in haar leven voor balans, energie en een vitaal, soepel lichaam. Constance is danscoach, yogadocent en Thaise yoga masseur. Ze geeft djembé workshops, yogalessen en dans meditaties.  Verder heeft ze o.a. de opleiding nieuw inzicht Chinese geneeskunde en Natuurvoedingsconsulent gevolgd.

“Ik geef mijn kennis graag aan je door en hoop zo massage, dans en yoga meer te integreren in het dagelijks leven van jou en anderen. Ik wil je graag zien stralen en helpen jouw eigen natuurlijke ritme te ontdekken en te volgen.”

Chantal van Leeuwen

Chantal is yogadocent. Ze heeft geen vast lesuur maar valt in bij afwezigheid van een collega. Daarnaast verzorgt ze regelmatig workshops en bijzondere lessen.

Lees meer...

Chantal heeft de Alliance RYT 200-uur Hatha Yoga opleiding, de 100-uur  Vinyasa Flow Yoga & Movement Meditation by Shiva Rea en de 100-uur Ashtanga/Vinyasa/Power opleiding gevolgd. Ze heeft een achtergrond in klassiek – en modern ballet en Pilates. Chantal volgt op dit moment modules voor de Alliance RYT 500 uur Yoga opleiding. Daarnaast is ze opgeleid tot Body & Mind Language coach (BML).

Haar manier van lesgeven kenmerkt zich door een dynamische stijl waarbij aandacht is voor alignment en bewustzijn van het lichaam en de adem.

In Artemis geeft Chantal regelmatig verdiepingsworkshops rondom speciale thema’s.

“Vanaf het eerste moment dat ik in aanraking kwam met het beoefenen van yoga, merkte ik meteen dat yoga iets met me deed. Het gaf mij ontspanning en tegelijk veel energie. Ik ben veel verschillende yogavormen gaan volgen. Ik denk dat mede door mijn dansachtergrond de dynamische yogastijl mij erg aanspreekt. Yoga is voor mij een voortdurend proces waarin je je geest kalmeert en werkt aan een krachtig lichaam, maar nog belangrijker de kracht ervaart om naar je eigen lichaam te luisteren. Een manier om dicht bij jezelf te komen en jezelf te ontwikkelen.”

Monique Besseling

Monique is yogadocent. Zij geeft lessen Poweryoga, Easy Flow Yoga en Hatha Yoga. Ze heeft geen vast lesuur maar valt in bij afwezigheid van een collega. 

Lees meer...

Monique Besseling volgt zelf al meer dan twintig jaar yogalessen en volgde de Intensieve Yogascholing bij Rob Obermeijer in Utrecht.

Sinds 2004 geeft ze met veel passie en enthousiasme yogalessen. Monique geeft toegankelijke lessen waarin je leert waar te nemen zonder veroordelend te zijn.

In Artemis valt ze regelmatig in bij afwezigheid van de vaste docenten.

“Yoga en meditatie zijn voor mij middelen geworden om in het dagelijkse leven een moment van rust te vinden. Een manier om terug te keren bij mezelf en bij het leven zoals het op dat moment is.

Yoga leert me keer op keer, onbevooroordeeld en open in het moment aanwezig te zijn, waardoor spanningen als vanzelf oplossen.”

Wil jij graag deel uit maken van ons team?

Ben jij yogadocent, trainer en/of coach en lijkt het je leuk je talenten in te zetten voor Artemis?
Neem dan eens contact op dan bespreken we de mogelijkheden.

Wat anderen zeggen over Artemis

Bedankt voor het mogelijk maken van de mooie momenten, om tussen de sleur van het dagelijks leven te kunnen ont-moeten, ont-spannen en de focus bij jezelf brengen. Het is een fijne ondersteuning en ik waardeer enorm hoe jullie het doen!

Freddie

Ik ben zo blij dat Artemis een onderdeel van mijn leven is geworden. Zo veel mooie inzichtvolle en inspirerende lessen.
Het is een mooie en warme plek om te komen.
.

Dorte

Artemis

Artemis, centrum voor body & mind is vernoemd naar de Anatolische Godin Artemis. Zij is de Godin van de maan en de aarde.
Haar archetypische kwaliteiten zijn innerlijke kracht, authenticiteit, zelfstandigheid, veelzijdigheid en het vermogen moeilijkheden het hoofd te bieden.
De tempel van Artemis in Efese (Turkije) is één van de zeven wereldwonderen.

Extra informatie:

Aangesloten bij beroepsvereniging CAT (Collectief Alternatieve therapeuten)

Aangesloten bij GAT (Geschillencommissie Alternatieve Therapeuten)

Lid van PEP (Platform Enneagram Professionals)

Aangesloten bij SYN (Samenwerkende Yogadocenten Nederland)

Aangesloten bij VYSN (Vereniging Yogascholen Nederland)