Maak kennis met het team van Artemis

Centrum voor body & mind
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Monique de Boer

Monique is de oprichtster van Artemis. Ze is yoga- en meditatiedocent, coach en trainer. Monique geeft workshops op het gebied van persoonlijke groei en yoga en ze begeleidt individuele coachingstrajecten.

Esther van Klaarbergen

Esther is yogadocent. In Artemis geeft zij lessen Hatha Yoga, Easy Flow Yoga, Zwangerschapsyoga en Post Natale Yoga.
.

Lees meer...

Esther heeft de 200-urige Hatha yoga opleiding gevolgd bij Yoga Point in Leidsche Rijn en de Birthtlight Zwangerschapsyoga opleiding bij Yoga Moves in Utrecht.

De lessen van Esther kenmerken zich door een mooie balans tussen beweging, ademhalingstechnieken, meditatie, concentratie en innerlijke rust.

In Artemis geeft Esther lessen HathaYoga, Easy Flow Yoga en Zwangerschapsyoga.

“Yoga heeft mij al veel gebracht in het leven. Het helpt me uit mijn drukke hoofd te gaan, in mijn lichaam te treden en het daagt me uit om balans, kracht en stilte te vinden in mijzelf en daardoor dingen weer duidelijker te zien. Ik geloof dat yoga voor iedereen is, ongeacht je lichaamsbouw, leeftijd, lenigheid of kracht.
Mijn doel is om alle aspecten van yoga begrijpelijk en passend te maken en jou weer goed je lichaam te laten voelen. 

Mijn liefde voor Zwangerschapsyoga heeft zich ontwikkeld tijdens mijn eigen zwangerschappen. Met de Zwangerschapsyoga lessen wil ik iedere vrouw uitnodigen om te genieten van het nieuwe leven wat in je groeit. Omdat jouw lichaam 9 maanden lang heel hard aan het werk is voor jouw baby, zal je in de lessen veel ontspanningsoefeningen tegenkomen aangevuld met veilige yogahoudingen voor tijdens de zwangerschap. Maar ook praktische informatie en ademhalingstechnieken die je kunt gebruiken tijdens de geboorte van je kindje. 

Ik hoop je snel te ontmoeten in één van mijn lessen!”

Martijn vd Geest

Martijn is yogadocent. In Artemis geeft Martijn lessen Hatha Yoga, Easy Flow Yoga en Poweryoga. Daarnaast verzorgt hij regelmatig workshops TRE.
.

Lees meer...

Martijn kwam in 2011 in aanraking met yoga en sindsdien heeft het hem niet meer losgelaten. In 2013 heeft hij de Hatha yogaopleiding 200hrs bij Yogapoint afgerond.

In 2015 kwam TRE op zijn pad. Martijn heeft de opleiding tot gecertificeerd TRE® provider gevolgd bij Daan Timmers (Yogalab) in Amsterdam. Daarnaast heeft hij een advanced training gevolgd bij Dr. David Berceli, de grondlegger van TRE.

Martijn geeft in Artemis lessen Hatha Yoga en Yin Yoga. Daarnaast verzorgt hij regelmatig workshops TRE (Tension/Trauma Release Exercise).

“Yoga is voor mij vooral loslaten en accepteren zoals het is. Yoga maakt je bewust van je lichaam en dat bewustzijn leert je om beter te luisteren naar je lichaam. Met TRE, een ontspanningsmethode, wil ik mensen laten ervaren de regie voor ontspanning terug te geven aan het lichaam. Dat maakt TRE heel bijzonder.”

Martine Hokken

Martine is yoga- en pilatesdocent. Zij geeft in Artemis lessen Poweryoga, Yogilates en Pilates.
. .
.

Lees meer...

Martine heeft altijd passie gehad voor het geven van groepslessen. Vanaf haar 15de geeft ze al les in diverse vormen van groepslessen. Op een gegeven moment is ze in aanraking gekomen met Pilates en Yoga en heeft zich daar verder in ontwikkeld. Ze heeft verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van voeding en bewegen. Dit alles kwam samen in haar eigen sportschool die ze 10 jaar heeft gerund.

“Mensen begeleiden naar een gezondere lifestyle is altijd mijn drive geweest.  Deze kennis wil ik graag overdragen.
Met veel plezier geef ik daarom les.”

In Artemis geeft Martine lessen Poweryoga, pilates en yogilates en ze geeft regelmatig workshops voor een gezondere lifestyle.

Mariska Korff

Mariska is docent Zhineng Qigong. 
. .
.

Annerie Verploeg

Annerie is yogadocent. Zij geeft lessen Hatha Yoga en Mindfulness & Yoga.
.
.

Lees meer...

Annerie Verploeg volgde de 4-jarige yogadocentenopleiding bij Yoga & Vedanta in Doorn, en vervolgens verschillende vervolgopleidingen en bijscholingen.

In Artemis geeft Annerie lessen Mindfulness & Yoga en Hatha Yoga.

“Voor mij gaat yoga over bewustwording, over zien en voelen wie je werkelijk bent. Op de mat ontmoet je jezelf: je mogelijkheden, je grenzen, je gedachten, je patronen, je overtuigingen. Yoga geeft je de mogelijkheid om dat te onderzoeken, om wat niet meer voor je werkt los te laten, en om datgene wat bij je hoort te accepteren.

Het uitgangspunt van mijn lessen is oefenen vanuit een houding van liefdevolle vriendelijkheid naar jezelf. Mijn manier van lesgeven is te typeren als warm, persoonlijk, laagdrempelig en nuchter.”

Iris Kuipers

Iris is yogadocent. Zij geeft in Artemis lessen Yin Yoga, Easy Flow Yoga en Vinyasa Flow. 

Constance Kerkhoff

Constance is danscoach, Thaise yoga masseur en yogadocent. Ze geeft in Artemis workshops Dansmeditatie, Drum Cirkels en Yoga Massage Cirkel.

Lees meer...

Constance kwam al vroeg in aanraking met yoga en massage en ervaart dit samen met dans als een belangrijke basis in haar leven voor balans, energie en een vitaal, soepel lichaam. Constance is danscoach, yogadocent en Thaise yoga masseur. Ze geeft djembé workshops, yogalessen en dans meditaties.  Verder heeft ze o.a. de opleiding nieuw inzicht Chinese geneeskunde en Natuurvoedingsconsulent gevolgd.

“Ik geef mijn kennis graag aan je door en hoop zo massage, dans en yoga meer te integreren in het dagelijks leven van jou en anderen. Ik wil je graag zien stralen en helpen jouw eigen natuurlijke ritme te ontdekken en te volgen.”

Chantal van Leeuwen

Chantal is yogadocent. Ze heeft geen vast lesuur maar valt in bij afwezigheid van een collega. Daarnaast verzorgt ze regelmatig workshops en bijzondere lessen.

Lees meer...

Chantal heeft de Alliance RYT 200-uur Hatha Yoga opleiding, de 100-uur  Vinyasa Flow Yoga & Movement Meditation by Shiva Rea en de 100-uur Ashtanga/Vinyasa/Power opleiding gevolgd. Ze heeft een achtergrond in klassiek – en modern ballet en Pilates. Chantal volgt op dit moment modules voor de Alliance RYT 500 uur Yoga opleiding. Daarnaast is ze opgeleid tot Body & Mind Language coach (BML).

Haar manier van lesgeven kenmerkt zich door een dynamische stijl waarbij aandacht is voor alignment en bewustzijn van het lichaam en de adem.

In Artemis geeft Chantal regelmatig verdiepingsworkshops rondom speciale thema’s.

“Vanaf het eerste moment dat ik in aanraking kwam met het beoefenen van yoga, merkte ik meteen dat yoga iets met me deed. Het gaf mij ontspanning en tegelijk veel energie. Ik ben veel verschillende yogavormen gaan volgen. Ik denk dat mede door mijn dansachtergrond de dynamische yogastijl mij erg aanspreekt. Yoga is voor mij een voortdurend proces waarin je je geest kalmeert en werkt aan een krachtig lichaam, maar nog belangrijker de kracht ervaart om naar je eigen lichaam te luisteren. Een manier om dicht bij jezelf te komen en jezelf te ontwikkelen.”

Dick Stoeltie

Dick is masseur en geeft in Artemis Lomi Lomi massages.

Lees meer...

Na lang –en met heel veel plezier- te hebben gewerkt als leerkracht in middelbaar en hoger onderwijs is Dick een kleine 20 jaar geleden een weg ingeslagen die hem erg dicht bij zijn gevoel heeft gebracht, die van de haptonomie. Sinds 2011 is hij als haptotherapeut werkzaam in Nieuwegein. In 2012 is daar de massage bijgekomen.

Dick volgde zijn eerste opleiding Lomi Lomi massage in 2015 en de vervolgopleiding  in 2016 van Carrie Rowell, die haar opleidingscentrum op Hawaï heeft en eenmaal per jaar naar Europa komt om hier trainingen te geven.

Sinds die tijd  geef ik alleen nog Lomi massages; voor mij de mooiste massagevorm die er is: vloeiend, liefdevol, héél ontspannend en helend. Aanraken is niet meer weg te denken uit mijn leven….
E pono mai (let there be harmony)”

Wil jij graag deel uit maken van ons team?

Ben jij yogadocent, trainer en/of coach en lijkt het je leuk je talenten in te zetten voor Artemis?
Neem dan eens contact op dan bespreken we de mogelijkheden.

Wat anderen zeggen over Artemis

Bedankt voor het mogelijk maken van de mooie momenten, om tussen de sleur van het dagelijks leven te kunnen ont-moeten, ont-spannen en de focus bij jezelf brengen. Het is een fijne ondersteuning en ik waardeer enorm hoe jullie het doen!

Freddie

Ik ben zo blij dat Artemis een onderdeel van mijn leven is geworden. Zo veel mooie inzichtvolle en inspirerende lessen.
Het is een mooie en warme plek om te komen.
.

Dorte

Artemis

Artemis, centrum voor body & mind is vernoemd naar de Anatolische Godin Artemis. Zij is de Godin van de maan en de aarde.
Haar archetypische kwaliteiten zijn innerlijke kracht, authenticiteit, zelfstandigheid, veelzijdigheid en het vermogen moeilijkheden het hoofd te bieden.
De tempel van Artemis in Efese (Turkije) is één van de zeven wereldwonderen.

Extra informatie:

Aangesloten bij beroepsvereniging CAT (Collectief Alternatieve therapeuten)

Aangesloten bij GAT (Geschillencommissie Alternatieve Therapeuten)

Lid van PEP (Platform Enneagram Professionals)

Aangesloten bij SYN (Samenwerkende Yogadocenten Nederland)

Aangesloten bij VYSN (Vereniging Yogascholen Nederland)